Over ons

In 2012 hebben we een ‘trektocht’ gemaakt door het oosten van Amerika. Tijdens een van onze ‘stops' bij een Greenhouse (tuincentrum) hielpen we de eigenaar met de voorbereidingen voor moederdag.  Onze gastheer (een conservatief mennoniet) verkocht ook Poly-wood (kunststof) tuinmeubelen en we hielpen hem met klaarzetten van de diverse meubelen en het verkopen aan klanten. Door de positieve reacties van klanten die een stoel kochten, kwamen we op het idee om deze meubelen te importeren naar Europa. Maar ja … makkelijker gezegd dan gedaan!

schaduw f.r. WRPkopie van DSCF1515

Via onze gastheer kregen we het adres van het Amish-fabriekje waar deze meubelen gemaakt werden. Deze Amish familie was in 2004 begonnen met enkele van hun meubelen te maken van gerecycled Polyethyleen (Polywood). In 2008 zijn ze gestopt met hout en gebruiken ze alleen nog maar Polywood in verband met de grote vraag naar deze meubelen.

We hebben een paar dagen bij hun gelogeerd en meegewerkt in hun fabriekje. Alles wordt met de hand gemaakt met behulp van op perslucht aangedreven gereedschap. Na goed marktonderzoek in Nederland en Europa te hebben gedaan, hebben we de verkoop van het Glider-systeem voor Europa met een modelregistratie exclusief laten vastleggen voor WolfRunPoly.eu en hebben we afspraken gemaakt over het leveren van de meubelen. 

Verder reizend door het oosten van Amerika zijn we nog bij vele Amish en conservative mennonieten (of ‘plain-people' zoals wij en zij zichzelf noemen) geweest, gegeten en gelogeerd. Hierdoor hebben we het product goed leren kennen waaronder ook verschillen in kwaliteit en afwerking hiervan. Zo hebben we kunnen beoordelen welke kwaliteit en vereisten nodig zijn voor Europa. 

Wij zijn de eerste en enige in Europa die met de Amish samenwerken betreffende deze meubelen en aan de reacties van mensen blijkt dat er veel vraag is naar Plain-People ‘producten’. Dus zijn er ook al plannen om houten binnen-meubelen en andere producten te gaan importeren.

Omdat uzelf uw kleursamenstelling mag bepalen van elk tuinmeubel wordt deze specifiek gemaakt in de Amish fabriekjes. Hierdoor hebben wij een levertijd van ca. 10 tot 12 weken voordat het bij u in uw tuin staat. Vaak wordt het eerder geleverd maar om teleurstellingen te voorkomen, door drukte bij de fabriek alsmede oponthoud tijdens het transport (zeevracht, douane etc.), houden we deze levertijden aan. We hopen dat u hiervoor begrip heeft. 

Doordat we de diverse Amish en Mennonieten bedrijfjes zelf kennen en hebben meegewerkt weten we dat de arbeidsomstandigheden goed zijn en alles maatschappelijk verantwoord (MVO) wordt gemaakt. Het ‘Poly’-materiaal is afkomstig van ingezamelde 4-liter (melk)flessen en wordt gekleurd zonder gebruik te maken van zware metalen. Ook wordt al het restafval verzameld en gaat retour naar de fabriek om opnieuw te worden hergebruikt. Het materiaal blijft kleurecht, doordat het door-en-door gekleurd is, ook na vele jaren buiten in zon en sneeuw. Het is eenvoudig te reinigen met een vochtige doek met eventueel wat groene zeep of afwasmiddel.

Helaas is Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen meestal niet mogelijk met producten die ‘goedkoop’ uit Aziatische landen (o.a. China/RPC) worden ingekocht. Vanuit onze Christelijke overtuiging willen we daar geen deel aan hebben en zowel voor mens als natuur -naar mogelijkheid- goed proberen te zorgen. Onze transporteur Santova.eu ondersteund ons hierin. We hopen dat u dit standpunt met ons deelt. WolfRunPoly.eu neemt ook deel aan projecten voor de allerarmsten in Honduras via het CO2 concept. U kunt hier meer over lezen op www.comeover2.org

In Nederland kunt u onze WolfRunPoly.eu producten zien en bestellen:
- voor Noord/Oost/Midden/Zuid Nederland:    Plain-Living.nl in Oosterbierum
- voor West Nederland:                                   In-Garden.nl in Zeewolde

Wilt u meer informatie over de Amish en ‘Plain-people’? Hieronder enkele Websites: 

http://lancasterpa.com/amish/   
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/102233-het-leven-en-het-geloof-volgens-de-amish.html
http://strangersandpilgrims.comeover2.org

Ons een email sturen met uw vragen en/of opmerkingen mag natuurlijk altijd! Gebruik het contactformulier op deze internetsite of email direct naar info@wolfrunpoly.eu en we zullen proberen u zo snel en goed mogelijk te antwoorden.

May God Bless You,

    B & R

© WRP 01-2015